Dacia va incepe anul acesta exportul si comercializarea de masini in tarile scandinave, atat prin dezvoltarea unei retele proprii cat si prin reteaua de dealeri Renault, a declarat directorul comercial al grupului Dacia-Renault-Nissan, Jacques Daniel, informeaza NewsIn.

"Anul acesta va marca inceperea exportului de masini Dacia in tarile scandinave, atat prin reteaua Renault, cat si printr-o retea proprie de dealeri Dacia. Noi vindem o masina, dar si un serviciu si de aceea planurile de dezvoltare in tarile scandinave sunt serioase si gandite pe termen lung", a precizat Jacques Daniel.

Dacia a vandut anul trecut pe plan international 128.411 de vehicule, cu 44,3% mai mult decat in 2006 cand a comercializat 88.931 de masini in afara Romaniei.

Tara in care masinile Dacia se vand cel mai bine in afara de Romania este Franta unde vanzarile constructorului roman au crescut cu 74% anul trecut fata de 2006 pana la 32.688 de unitati. A doua piata externa, dupa Franta este Germania unde Dacia a vandut anul trecut 17.301 masini, cu 174% mai multe decat in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.