Compania aeriana Ryanair, cosiderata numarul unu in Europa pe segmentul low-cost, si-a anuntat, marti, intrarea in Romania, prin operarea unei rute Arad – Milano - Bergamo, incepand cu data de 1 aprilie 2008, scrie NewsIn.
Potrivit Wall- Street, cel mai mare operator low-cost din Europa, Ryanair vine in Romania, in 2008.
Potrivit lui Wilhelm Hamilton, managerul pentru Europa de Nord al companiei, pe noua ruta se estimeaza un numar de 40.000 de pasageri pe an. „Cu aceasta ruta, Aradul nu numai ca va avea garantate cele mai mici preturi spre Milano, dar va beneficia si de o marire a numarului de turisti care va impulsiona dezvoltarea regiunii“, a declarat Wilhelm Hamilton, care a mai metionat ca in pretul biletelor nu va fi inclusa taxa de carburant.

Pretul unui bilet pe relatia Arad - Milano - Bergamo va fi 12,99 euro, pret care include si taxele aeroportuare, iar zborurile vor fi operate in zilele de marti, joi si sambata.

Directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, a precizat ca oficialii companiei au fost interesati de deschiderea acestei curse, dicutiile in acest sens fiind demarate in urma cu un an. „Compania a efectuat, pe parcursul unui an, mai multe audituri, atat in ceea ce priveste dotarile, cat si in ceea ce priveste capacitatea bazei noastre de a prelua zboruri noi. Suntem in negocieri si cu alte companii care isi vor anunta intentiile la inceputul anului 2008“, a declarat Dan Balacel.

Conform Zoot, compania irlandeza este una dintre cele mai de succes linii aeriene pe plan international, operand 362 de destinatii, in 22 de tari. Ryanair a fost infiintata in 1985, activitatea societatii imbunatatindu-se dupa ce a studiat activitatea primei companii care a organizat zboruri la tarife reduse, compania Southwest Airlines din Statele Unite ale Americii.

Potrivit Evz, compania a intrat deja in batalia preturilor alaturi de companii precum EasyJet, SkyEurope, WizzAir, Blue Air, MyAir si Germanwings. Ryanair va introduce oferte care sa concureze cu actualele preturi pentru destinatiile internationale, tarife ce coboara uneori la doar 20-30 de euro pentru un bilet dus-intors. Dupa ce s-au intrecut in oferte in preajma Sarbatorilor de Iarna, operatorii au inceput deja sa anunte reduceri pentru sezonul de primavara sau chiar de vara.

Blue Air a anuntat ieri ca va pune la bataie 30.000 de bilete de avion la pretul de 1 euro plus taxele de aeroport incepand din aceasta luna. Calatoriile trebuie efectuate insa in perioada 30 martie-25 octombrie 2008. Potrivit analistilor, piata transportului aerian va creste in anii urmatori cu aproximativ 30%, iar cea mai importanta evolutie se va inregistra pe segmentul companiilor ce ofera calatorii la doar cativa euro.

Curse noi ale companiei

Din Marea Britanie

Birmingham - Barcelona, Girona, Marsilia, Pisa
Edinburgh - Alicante, Bremen, Frankfurt, Marsilia, Pisa
Liverpool - Malaga, Nantes
Londra - Angouleme, Faro
Manchester - Barcelona, Bremen, Marsilia, Milano
Newquay - Alicante, Barcelona

Din Romania

Arad - Milano
Constanta - Pisa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.