Cu tranzactiile realizate de Petrom si Rompetrol, ne-am aliniat tendintei generale din regiune: afaceri mari in domeniul energetic.
KazMunaiGaz a cumparat Rompetrol, Petrom a preluat Petromservice si Shell, Softwin a vandut 10% din BitDefender, Carrefour a cumparat lantul de supermarketuri Artima, fondul de investitii Tiger Fund Management a preluat un pachet de 30% din eJobs.ro, Kandia-Excelent a fost achizitionata de grupul britanic Cadbury Schweppes. Cel putin saptamanal a aparut o astfel de stire de-a lungul acestui an.

Conform „Financial Times”, nu doar Romania a avut cel mai dinamic an la capitolul fuziuni si achizitii. Valoarea tranzactiilor ale caror obiective au fost companii est-europene a crescut de aproape sapte ori in ultimii opt ani, de la 23,2 miliarde de dolari in 2000 la 154 de miliarde de dolari in 2007, regiunea intrand astfel in topul destinatiilor favorite pentru investitori.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.