Alstom Transport Romania, filiala autohtona a liderului mondial in servicii si produse feroviare Alstom Transport, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de anul trecut.

Alstom Transport Romania vizeaza afaceri de 30 milioane de euro in 2007 “Majoritatea veniturilor din acest an vor fi asigurate de serviciile de mentenanta pentru vagoanele de metrou din Bucuresti si modernizarea trenurilor CFR”, a declarat Gabriel Stanciu, Director General Alstom Transport Romania, cu ocazia lansarii gamei de tramvaie CITADIS la Bucuresti.

Cu 1.100 vehicule vandute in 28 orase din lume si 1,2 miliarde de pasageri transportati, CITADIS este unul din cele mai populare sisteme de tramvaie din lume, oferind solutii moderne si personalizate pentru fiecare oras in parte. In Romania, acesta a fost prezentat la Ploiesti, Sinaia si Bucuresti, vizand expansiunea transportului urban la scara nationala.

“Romania mai poate primi 1.000 de tramvaie , incluzand si Bucurestiul. In prezent, in parcul din Bucuresti sunt 500 de unitati de tramvaie”, a afirmat Stanciu, adaugand ca tara noastra este a cincea din lume in ceea ce priveste amplitudinea retelelor de tramvai si ca momentan nu sunt probleme majore de infrastructura in acest sens.

Sistemul CITADIS se caracterizeaza prin versatilitate, performanta, consum redus de energie, nivel redus de poluare fonica, acces facil tuturor persoanelor datorita podelei joase si contribuie estetic imbunatatirea peisajului urban, prin conceperea unor modele care reflecta valorile si dinamica orasului caruia i se adreseaza. Alcom a introdus si conceptul CITADIS Dualis, o solutie hibrid intre tren si tramvai, care poate circula atat pe retelele de tramvai, cat si cele de tren, optimizand transportul in marile orase.

Solutiile propuse de Alstom prsupun o alimentare ecologica si ergonomica, cea mai noua inventie fiind sistemul APS de alimentare prin sol, care permit deplasarea tramvaiului fara a fi necesare cablurile aeriene. Solutia a fost adoptata cu succes in Bordeaux, Reims, Orleans. Pentru protectia mediului, CITADIS este functionabil prin alimentare electrica prin baterii pe tronsoane scurte, solutie adoptata la Nisa, dar si prin volanta inertiala, la Rotterdam.

Constructia modulara a unei garnituri CITADIS are o lungime de 20 pana la peste 50 metri si latime ajustabila de 2,30-2,65 metri, pentru Romania recomandandu-se 2,40 metri lungime, din motive de gabarit.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.