Si valoarea tranzactiilor s-a diminuat, ieri, la 15,3 milioane de euro
Cele mai tranzactionate actiuni au fost cele emise de Societatile de Investitii Financiare (SIF), care au ocupat primele locuri in topul lichiditatii. Rulajul cumulat in acest segment a fost de 36,5 milioane de lei.
Indicii bursieri au inchis, ieri, in scadere fata de sesiunea anterioara. Actiunile din cosul indicelui BET au pierdut, in medie, 1,03%, in timp ce indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor SIF, s-a depreciat cu 1,55%.

Indicele compozit a reusit o evolutie pozitiva nesemnificativa, de 0,01%. "Era greu sa se contureze un trend de crestere atat de repede. Corectia va mai continua, si nu vad o apreciere mai devreme de primavara anului viitor", este de parere Bogdan Milea, directorul agentiei Carpatica Invest.

Tranzactie speciala cu titluri SIF Muntenia

Cel mai tranzactionat emitent a fost SIF Banat Crisana (SIF1), care a obtinut 9,3 milioane de lei. Titlurile SIF1 s-au ieftinit cu aproape doua puncte procentuale, la pragul de 3,0000 lei/actiune. Pe locul secund s-a plasat SIF Moldova (SIF2), cu un total de 7,01 milioane de lei, urmat de SIF Oltenia (SIF5), cu aproape sapte milioane de lei.

Actiunile SIF2 s-au depreciat cu 1,31%, iar cele ale SIF5 - cu 0,26%. In acest segment a fost perfectata si o tranzactie speciala (deal) cu un pachet de 475.000 de actiuni SIF Muntenia (SIF4), la pretul de 2,0500 lei/titlu.

Valoarea totala a tranzactiilor incheiate, ieri, pe piata principala, a fost de 54,29 milioane de lei (15,13 milioane de euro), in scadere cu 25 milioane de lei fata de prima sedinta a saptamanii.

Absenta investitorilor mari a determinat, prin urmare, scaderi pe toate palierele Bursei. In sectorul bancar, actiunile BRD au coborat cu 1,26%, la 23,5000 lei/titlu, iar actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au pierdut aproape un punct procentual. Cea mai mare scadere a fost resimtita de titlurile Bancii Transilvania (TLV). Ultima tranzactie cu actiuni TLV a fost perfectata la pretul de 0,8050 lei/titlu, mai jos cu 2,42% fata de sesiunea precedenta.

Schimburi cu obligatiuni de 1,2 mil. lei

Sectorul petrolier, lipsit, ieri, de prezenta Petrom Bucuresti (SNP), a fost marcat de o scadere de 0,81% pentru titlurile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC). Pe un volum de 7,7 milioane de actiuni transferate, cel mai mare volum din piata, actiunile RRC au inchis la cotatia de 0,0980 lei/titlu. In sedinta de ieri au fost tranzactionate si obligatiuni in valoare totala de 1,2 milioane de lei. Obligatiunile emise de Banca Europeana de Investitii au facut obiectul unor transferuri de peste 571.000 de lei, cele emise de Procredit Bank au avut un rulaj de 133.000 de lei, iar restul titlurilor tranzactionate au provenit din emisiuni municipale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.