Astfel, bugetul de investitii al Petrom a fost suplimentat cu 114 milioane de lei, de la 3,751 miliarde de lei, cat este bugetul aprobat, la 3,865 miliarde de lei. Bugetul pentru investitiile in explorare si productie va creste de la 1,681 miliarde lei la 2,421 miliarde lei, aceasta majorare fiind partial compensata de volume mai mici ale investitiilor realizate pe alte segmente.

Pentru activitatea de gaze, bugetul ar urma sa scada de la 151 milioane lei, cel aprobat, la 18 milioane lei. In ceea ce priveste divizia de rafinare si marketing, bugetul a scazut de la 1,517 miliarde lei la 1,068 miliarde lei, in timp ce, pentru Doljchim, investitiile vor scadea de la 25 milioane lei la 20 milioane lei. La nivel corporativ, bugetul de investitii a fost micsorat de la 377 milioane lei la 338 milioane lei.

AVAS a anuntat, marti dimineata, ca si-a mandatat reprezentantul in sedinta extraordinara a Adunarii Generale a Actionarilor din data de 27 noiembrie sa voteze impotriva primului punct de pe ordinea de zi referitor la aprobarea investitiilor Petrom pe anul 2007. "AVAS a luat aceasta decizie deoarece, desi a solicitat proiectele de investitii, nu i-au fost puse la dispozitie, in timp util, documentele si informatiile absolut necesare pentru formularea unui punct de vedere competent care sa-i permita acordarea unui vot in deplina cunostinta de cauza", precizeaza reprezentantii AVAS.