Titlurile SIF au inchis luni in crestere cu 3,52% si piata a urcat pe ansamblu cu 1,87%, intr-o sedinta cu o lichiditate de 50,45 milioane lei (13,93 milioane euro), apropiata de media anuala, brokerii fiind de parere ca am putea asista la inversarea tendintei descendente
Lichiditatea de luni a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a coborat cu 9,75% fata de sedinta precedenta, cand a fost de 55,9 milioane lei (16,48 milioane euro), si este cu 6,8% sub media consemnata de la inceputul anului, de 54,13 milioane lei.

"Sedinta de luni vine ca un balon de oxigen pentru cei care au mizat pe cresteri sau o intoarcere a trendului si care nu mai veneau. E un semn de relativa stabilitate si se mentin premisele unei inversari a tendintei descendente", a declarat, citat de NewsIn, Gigi Uleia, broker la Prime Transaction.

"Astazi piata a deschis cu cresteri importante (de peste 3%) pe SIF-uri si BRD, cresteri care s-au mentinut pana la sfarsitul sedintei. Lichiditatea s-a situat cu putin sub media de la inceputul anului, iar volumele tranzactionate au fost mai mici decat in sedintele precedente", a explicat Uleia.

"Am putea spune ca in piata a reaparut optimismul, fiind unul moderat. In cazul in care cumparatorii isi vor mentine pozitiile, cresterile ar putea continua, existand insa riscul ca sa revina vanzatorii de mare calibru sau unii dintre cei care au cumparat pe minime sa marcheze profituri imediate de 7-8%", a adaugat brokerul de la Prime Transaction.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in crestere cu 1,87%, la 6.189,56 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a urcat cu 1,35%, la 8.851,45 puncte. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a apreciat cu 1,09%, pana la 19.705,20 puncte.

Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a inchis la nivelul 69.213,40 puncte, consemnand cea mai mare apreciere dintre indici (de 3,52%), pe parcursul sedintei atingand un minim de 64.500 puncte. Valoarea tranzactiilor cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-a ridicat la 31,27 milioane lei si a reprezentat 62% din rulajul total al pietei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.