Dezvoltatorii se muta din oras si se orienteaza catre constructia de ansambluri rezidentiale de blocuri in localitatile limitrofe Capitalei in special din cauza preturilor terenurilor care au crescut constant in ultimii ani, au declarat pentru NewsIn, analistii imobiliari din piata.

Dezvoltatorii imobiliari ies din Capitala si migreaza spre comunele limitrofe Migratia dezvoltatorilor spre zonele limitrofe se produce in principal din cauza numarului tot mai scazut al terenurilor cu suprafete mari din interiorul orasului. Potrivit analistilor imobiliari, nu numai ca terenurile mari, pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale sunt in numar foarte mic, dar pretul celor care au mai ramas depaseste bugetul multor dezvoltatori. Acestia mai spun ca tinand cont si de extinderea Capitalei prin proiectul Zona Metropolitana, preturile terenurilor din zonele limitrofe vor creste constant, mult mai rapid decat cele din interiorul orasului, unde preturile incep usor sa se echilibreze.

"Pe segmentul tranzactiilor cu terenuri din apropierea Capitalei, investitiile au crescut, datorita randamentul ridicat oferit de acestea in ultimii 2-3 ani. Chiar daca de cele mai multe ori, cei care investesc in terenuri sunt nevoiti sa faca o serie intreaga de demersuri pentru dezvoltarea zonei, care implica investitii substantiale in urbanism, utilitati si chiar strazi, avantajele pe care le ofera aceste zone primeaza. Intre acestea amintim pretul inca accesibil al terenurilor din aceste zone, suprafete disponibile foarte generoase care ii permit unui dezvoltator ca pe langa locuintele propriu-zise sa amenajeze si spatii de relaxare si entertainment", a declarat pentru NewsIn Monica Marin, Partner Manager al companiei imobiliare EuroMetropola.

Reprezentantii companiei Cushman & Wakefiled Activ Consulting sunt de parere ca ansamblurile rezidentiale din zonele limitrofe Bucurestiului sunt binevenite, in masura in care ofera o infrastructura interna adecvata, acces la utilitati si servicii, necesare unui nivel decent de confort.

"Valoare adaugata o aduc si alte facilitati, care tin exclusiv de locatia noilor ansambluri: spatii verzi vaste si zone de recreere, spatii comerciale, gradinite cluburi de fitness si sanatate, etc. Foarte important este si acccesul catre Bucuresti, care este destul de anevoios. In acest sens, ar fi binevenita reabilitarea si imbunatatirea atat a soselelor care conecteaza Bucurestiul cu zonele in care se dezvolta aceste ansambluri rezidentiale, cat si a bulevardelor care asigura continuitatea accesului in interiorul orasului", a precizat pentru NewsIn Ciprian Trandafirescu, seful departamentului rezidential din cadrul Cushman & Wakefiled Activ Consulting.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.