Bucurestiul si municipiile au reprezentat, in primele noua luni, 45,5% din sosirile in structurile turistice cu cazare, pe locul doi fiind alte statiuni si trasee turistice (14,7%), urmate de zona litorala (14,2%), statiunile montane (13,9%), statiuni balneare ( 10,6%) si Delta Dunarii (1,1%)

Marile orase, in topul destinatiilor turistice la noua luni Potrivit Institutului National de Statistica (INS), 45,5% din numarul sosirilor si 29,9% din innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in perioada ianuarie-septembrie 2007, au fost inregistrate in Bucuresti si in orasele resedinta de judet, cu exceptia orasului Tulcea. Pe locul doi se situeaza statiunile balneare - 25,2% innoptari si 10,6% sosiri, urmate de statiuni din zona litorala, cu exceptia Constantei - 24,1% innoptari si 14,2% sosiri -si statiuni din zona montana - 10,2% innoptari si 13,9% sosiri.

Totalul sosirilor inregistrate in structurile de primire turistica in primele noua luni ale anului a fost de 5418,2 mii, in crestere cu 12,6% fata de perioada similara a anului 2006.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,3 % din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,7 % din numarul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din perioada ianuarie-septembrie 2006, se arata intr-un comunicat al INS.

Potrivit datelor Institutului, cresteri s-au inregistrat la toate tipurilor de structuri de primire turistica, cu exceptia hanurilor, taberelor de elevi si prescolari si a popasurilor turistice.

Innoptarile inregistrate in aceasta perioada in structurile de primire turistica au fost de 16472,2 mii, cu 8,7% mai mult decat in primele noua luni din 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat
82,5 % din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,5 % din numarul total de innoptari.

Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in urmatoarele tipuri: casute turistice, hosteluri, hoteluri pentru tineret, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.