In ultima saptamana, piata bursiera a fost caracterizata de o lichiditate in general redusa, mai ales pe segmentul titlurilor Blue-Chips, conturand astfel o anumita asteptare din partea invetitorilor in perspectiva viitorului IPO – Transgaz, cat si din cauza faptului ca ne aflam in perioada raportarilor financiare

Hibernare pe bursa romaneasca “Parca niciodata nu am inregistrat in ultimii ani o perioada mai incerta pe piata bursiera decat in ultimele doua luni. Volumele de tranzactionare “s-au cumintit” in timp ce notiunea de trend de piata pare sa fie de domeniul trecutului”, declara vicepresedintele casei de brokeraj Prime Transaction.

Schimburile cu titluri bancare si Transelectrica au dat o treime din lichiditatea Bursei de Valori (BVB), care in perioada 29 octombrie-2 noiembrie a fost modesta, de 167,2 milioane lei (50,1 milioane euro), in scadere cu 28,4% fata de saptamana anterioara, iar indicii au scazut usor, spun brokerii.

Valoarea tranzactiilor incheiate la Bursa de Valori Bucuresti in saptamana anterioara a fost 233,54 milioane lei (69,46 milioane euro). Valoarea medie zilnica a tranzactiilor din saptamana 29 octombrie-2 noiembrie este cu 38,4% mai mica decat media inregistrata de la inceputul anului, de 54,3 milioane lei.

"Saptamana analizata a fost caracterizata de un nivel foarte scazut al tranzactiilor si de deprecieri usoare ale tuturor indicilor pietei. Stiri importante au venit din zona macroeconomica, unde BNR a decis ridicarea dobanzii de referinta cu 0,5%, pana la 7,5%, urmarind aducerea inflatiei in intervalul tinta pentru 2008. De asemeanea, Fed a decis diminuarea dobanzii de referinta cu 0,25%, la 4,50%, ceea ce a condus la deprecieri semnificative pe piata americana, dar si pe celelalte piete de capital dezvoltate, scaderea ratei dobanzii fiind un panaceu pentru afaceri sau institutii financiare, dar reprezentand o presiune inflationista", sustine, potrivit NewsIn, Andreea Ciobanu, analist financiar la Intercapital Invest.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.