Tendinta romanilor de a economisi va stimula business-ul fondurilor de administrare a activelor Romania este o tara care demonstreaza cat de puternic este planul de extindere a Uniunii Europene, mai spun comentatorii Financial Times.

Tendinta romanilor de orientare catre economisire, in defavoarea consumului, va atrage o dezvoltare puternica a sectorului fondurilor de administrare a activelor in perioada urmatoare, tipar observat in restul Europei. Aceasta miscare se explica prin faptul ca clientii ar putea fi interesati de produse mai complexe decat conturile bancare.

In cazul tarii noastre, un apetit crescut pentru risc poate accelera procesul mai sus amintiti. 'Apetitul pentru risc al romanilor este foarte ridicat, a declarat directorul general pentru Europa Centrala si de Est al Grupului de Consultanta pe Fonduri al Raiffeisen International, Christa Bernbacher.

Neobisnuit pentru o piata tanara ca cea a Romaniei, industria fondurilor de investitii este dominata de cele pe actiuni, cu aproape 80% din active plasate in actiuni sau fonduri echilibrate.