Carele cu boi si ciobanii imbracati in blanuri de oaie reprezinta o priveliste obisnuita in regiunile rurale din Transilvania, chiar daca Romania este membru al Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2007 si ar putea adopta moneda unica in 2014, scrie Financial Times.

Tendinta romanilor de a economisi va stimula business-ul fondurilor de administrare a activelor Romania este o tara care demonstreaza cat de puternic este planul de extindere a Uniunii Europene, mai spun comentatorii Financial Times.

Tendinta romanilor de orientare catre economisire, in defavoarea consumului, va atrage o dezvoltare puternica a sectorului fondurilor de administrare a activelor in perioada urmatoare, tipar observat in restul Europei. Aceasta miscare se explica prin faptul ca clientii ar putea fi interesati de produse mai complexe decat conturile bancare.

In cazul tarii noastre, un apetit crescut pentru risc poate accelera procesul mai sus amintiti. 'Apetitul pentru risc al romanilor este foarte ridicat, a declarat directorul general pentru Europa Centrala si de Est al Grupului de Consultanta pe Fonduri al Raiffeisen International, Christa Bernbacher.

Neobisnuit pentru o piata tanara ca cea a Romaniei, industria fondurilor de investitii este dominata de cele pe actiuni, cu aproape 80% din active plasate in actiuni sau fonduri echilibrate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.