Trimestrul trei din 2007 a adus cele mai mari vanzari nete din intregul an.
Industria fondurilor de investitii continua sa avanseze totusi cu pasi mici. Dar in septembrie a reusit sa se mentina peste pragul de un miliard de lei, desi piata de capital a fost in scadere. Insa nu trebuie ignorat si faptul ca, in acea luna, in piata au intrat doua noi fonduri.
Activele fondurilor mutuale s-au mentinut peste pragul de un miliard de lei si in septembrie, in ciuda fapului ca, in acea luna, piata de capital a inregistrat corectii ample. Astfel, datele publicate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC) arata faptul ca, la sfarsitul trimestrului trei, fondurile deschise de investitii totalizau active nete de 865 milioane de lei, iar cele inchise insumau 178 milioane de lei.
Primele trei trimestre din 2007 au adus o crestere a activelor nete ale fondurilor deschise de investitii de 36,6%. Totodata, trimestrul trei al anului curent a marcat cea mai mare crestere a vanzarilor nete. Astfel, investitorii au subscris 233,24 milioane de lei si au rascumparat 146,68 milioane de lei, rezultand vanzari nete de 86,3 milioane de lei. Pentru comparatie, in primele doua trimestre ale anului, vanzarile nete au fost de 15,86 milioane de lei, respectiv 63,51 milioane de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.