Veniturile obtinute de persoanele fizice din castigurile la jocuri de noroc tip cazino si masini electronice ar putea fi impozitate, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal, supus dezbaterii publice
In prezent, veniturile obtinute de persoanele fizice din castigurile la jocuri de noroc tip cazino si masini electronice sunt nefiscalizate.
Conform proiectului de modificare a Codului fiscal, veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza, prin retinerea la sursa, cu o cota de 20 la suta aplicata asupra venitului net care nu depaseste cuantumul de 10.000 lei si cu o cota de 25 la suta aplicata asupra venitului net care depaseste cuantumul de 10.000 lei.
Nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani sau in natura, sub valoarea sumei de 600 lei pentru fiecare concurs sau joc de noroc, realizate de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi.
Veniturile din jocuri de noroc cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, altele decat cele realizate la jocuri de tip cazino si masini electronice cu castiguri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.