Banca Nationala recunoaste ca anvergura inflatiei din august ii da bataie de cap si anunta ca nu va mai scadea dobinda-cheie anul acesta
Inflatia din luna august pune probleme de coordonare a politicii monetare pentru incadrarea in tinta anuala. In aceste conditii, cel mai probabil Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu va mai aplica reduceri de dobinda, a declarat ieri viceguvernatorul bancii centrale, Eugen Dijmarescu. „Anvergura inflatiei din august ne da bataie de cap, pune probleme de coordonare a politicii monetare ca sa ne pozitionam in tinta de inflatie. Luna august a fost un soc pe care l-am anticipat, dar nu ma astept la alte socuri pina la sfirsitul anului“, a afirmat Dijmarescu. El a aratat ca BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru acest an de la 3,7 la 3,9%, in ultimul raport asupra inflatiei, tocmai pentru ca se astepta la un anumit soc, chiar daca de o amplitudine mai mica. Intrebat despre o eventuala noua reducere a dobinzii de politica monetara, viceguvernatorul a spus ca nu o vede ca optiune pentru acest an. „Am mari indolieli ca BNR va mai taia dobinda in circumstantele de pina la sfirsitul anului“, a spus Dijmarescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.