Sectorul european de rafinare petroliera va fi dominat de micile companii independente. Temerile privind vulnerabilitatea sporita la intreruperile livrarilor din Rusia nu sunt intemeiate.



Sectorul european de rafinare petroliera va fi dominat, tot mai puternic, de companii independente, cu dimensiuni mai reduse si fara activitati de productie a titeiului, pe masura ce jucatorii de talie mondiala se vor retrage treptat, comenteaza analistii intervievati de Reuters. Numai in ultimul an rafinariile independente au majorat productia cu peste 800.000 de barili pe zi, reprezentand circa 8% din capacitatea totala inregistrata in nord-vestul Europei, de 9,7 milioane de barili pe zi, dupa ce Shell, BP si Exxon Mobil au vandut sase unitati. Cel mai activ jucator a fost compania elvetiana Petroplus, care a cumparat cinci din cele sase unitati vandute in anul 2006, extinzandu-si astfel operatiunile in domeniul de energie din Belgia pana in Marea Britanie, Germania, Elvetia si Franta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.