Crinu Andanut, directorul general al Allianz-Tiriac Pensii, spera ca nimic nu va intarzia startul pensiilor obligatorii, preconizate a demara pe 17 septembrie.

In afara de castigarea unei pozitii de lider pe piata pensiilor private din Romania, compania Allianz-Tiriac Pensii Private se pregateste pentru specializarea unei forte de vanzari de calitate de aproximativ 50.000 de agenti (20.000 proprii si 30.000 brokeri).

Compania Allianz-Tiriac Pensii Private a adunat, pana la data de 17 august, dupa trei luni de la inceperea vanzarilor pentru segmentul de pensii facultative, peste 3.470 participanti pentru fondul AZT Moderato si aproape 200 de participanti pentru AZT Vivace (lansat recent). Desi numarul de vanzari pe pilonul III nu este la nicio companie conform asteptarilor initiale, Andanut este multumit de faptul ca societatea este lider pe acest segment.

Dupa 17 septembrie, moment de incepere a adeziunilor pentru pilonul II, jucatorii din piata se asteapta la o scadere a vanzarilor de pensii facultative si o concentrare a fortelor pentru cele obligatorii. "Daca pensiile obligatorii nu vor merge bine, se va arunca o umbra de indoiala asupra intregului sistem de pensii, si va fi afectat si pilonul III", spune Andanut.

Totusi, vanzarile pe pensii facultative pot merge in paralel cu cele obligatorii, cu conditia ca forta de vanzare sa fie bine pregatita si sa poata explica viitorilor clienti avantajele imbinarii pilonului obligatoriu cu cel facultativ. Referitor la tintele pe care compania le are de atins, Andanut mai spune ca "dorim implementarea unui sistem modern de administrare a afacerii pe termen lung, precum si obtinerea unor performante investitionale deosebite pentru fondurile de pensii pe care le administram".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.