Cresterea impozitelor pe castigul de capital, a celui din dobanzi si a celui din tranzactii imobiliare va intra in vigoare la 1 mai, si nu la 1 aprilie * Motivul: bancile si brokerii mai au nevoie de timp pentru a pregati sistemele informatice * Majorarea accizelor ne va lovi insa de la 1 aprilie

Majorarea impozitului pe castigurile de pe piata de capital va fi amanata cu o luna, pana la 1 mai, pentru ca institutiile implicate sa fie pregatite pentru aplicarea reglementarilor, a anuntat ieri ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, dupa o intalnire cu senatorii coalitiei guvernamentale, transmite Mediafax.

"Am considerat necesar ca si bancile, atunci cand vor calcula nivelul impozitelor la dobanzi, si societatile de brokeraj, in cazul castigurilor de pe piata de capital, au mare nevoie de timp pentru a-si pune la punct programele informatice. Ne-am gandit sa introducem aceasta masura incepand cu 1 mai, deci sa aiba, practic, o luna si cateva zile la dispozitie", a declarat Ionut Popescu. El a prezentat senatorilor principalele prevederi ale ordonantei de modificare a Codului Fiscal.

Printre acestea se regaseste si majorarea, de la 1% la 10%, a impozitului pentru castigurile obtinute din vanzarea de actiuni si proprietati imobiliare, care vor intra in vigoare, cel mai probabil, de la 1 mai, si nu de la 1 aprilie, dupa cum fusese anuntat initial.

Potrivit ministrului Finantelor, impozitul pe castigurile de capital, impozitul pe dobanzi si impozitul pe tranzactiile imobiliare vor fi majorate la 16% la 1 ianuarie 2006. Ionut Popescu a precizat insa ca majorarea accizelor va fi aplicata de la 1 aprilie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.