Sedinta de scadere la Bursa de Valori Bucuresti, in prima zi a saptamanii, pe fondul scaderilor masive ale indicilor americani din dupa-amiaza zilei de vineri. Practic, atat pietele asiatice de actiuni, cat si cele europene au urmat tendinta si semnalul venite din partea burselor americane si era normal ca si pietele mici si emergente sa se alinieze la trendul general.
Exista in ultima perioada o presiune negativa puternica la nivelul pietelor globale de actiuni, determinata exclusiv de problemele legate de ipoteci, creditare, "subprime" etc. din America. Am asistat in cursul zilei de vineri la foarte multe comunicate "de linistire" din partea institutiilor financiare bancare si nebancare din Europa, prin care oficialii acestora afirmau cu tarie ca nu sunt expuse unor riscuri similare si ca nu detin in portofolii astfel de active, asa ca rezultatele lor financiare nu vor fi afectate de aceasta problema asa cum au fost afectate companiile similare din SUA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.