Sedinta bursiera de vineri a fost destul de linistita prin comparatie cu ceea ce s-a intamplat pe piata in celelalte patru zile ale saptamanii. Lichiditatea a mai scazut, la fel si numarul de tranzactii, iar cotatiile au oscilat pe parcursul zilei intre plus si minus fara a avea o amplitudine ridicata.

Comportamentul intregii piete a fost extrem de linistit, iar pe ansamblul ultimelor doua zile impresia este de consolidare. Trendul descendent pare ca s-a oprit cel putin temporar, insa investitorii par ca sunt inca tematori.

Impactul scaderilor brutale de saptamana trecuta, care au continuat si in prima parte a acestei saptamani, a fost deosebit de negativ asupra investitorilor mici si medii si de aceea acestia se arata in prezent foarte reticenti, preferand sa astepte o clarificare a situatiei inainte de a reintra la cumparare.

Cum prin traditie ziua de vineri este una cu o lichiditate mai scazuta, data fiind si conjunctura pe care o aminteam anterior, era de asteptat ca si de data aceasta sa avem parte de o evolutie mixta, de tatonare. Dintre evenimentele mai importante care trebuie remarcate se numara oprirea temporara din scadere a actiunilor SIF3 Transilvania si cresterea usoara a titlurilor RRC.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.