Ministrul Agriculturii spune ca aceasta ar fi solutia pentru a neutraliza efectele scumpirii cerealelor.

Ministerul Agriculturii va propune Guvernului introducerea unei cote reduse de TVA pentru piine si intensificarea masurilor de combatere a evaziunii fiscale in domeniu, pentru a „stapini“ cresterea pretului piinii ca urmare a secetei, a declarat ieri ministrul Decebal Traian Remes.

Romania are doua cote de TVA, cea standard, de 19%, si cea redusa, de 9%. Ultima se aplica la cazarea in unitatile turistice, la protezele medicale, la vinzarea de carti si ziare si la intrarile in muzee. „Cautam masuri sa stapinim pretul piinii si vom propune in Guvern masuri cum ar fi combaterea evaziunii fiscale care, in panificatie, ajunge la trei sferturi din productie“, a spus Remes.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, n-are inca o parere despre propunerea lui Remes, dar consilierii sai spun ca oportunitatea scaderii TVA la piine va fi analizata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.