Sedinta bursiera de joi a adus o corectie usoara pentru segmentul SIF-urilor, in vreme ce pe restul segmentelor de piata s-au inregistrat cresteri. Corectia mai semnificativa din ziua anterioara pare ca nu a zdruncinat piata, cumparatorii fiind in continuare dispusi sa achizitioneze pachete semnificative de actiuni, in vreme ce vanzatorii nu au adoptat o pozitie foarte puternica in piata.

Lichiditatea tranzactiilor pe segmentul Regular al pietei a ramas la nivelurile zilei anterioare, insa s-au consemnat numeroase tranzactii importante pe piata Deal, fapt care a urcat valoarea cumulata a tranzactiilor de astazi la peste 63,6 milioane de euro, dintre care 56 milioane de euro pe piata principala si 7,6 milioane de euro pe piata Rasdaq.

Citeste si:

Cea mai tranzactionata actiune de joi a fost Rompetrol Rafinare Constanta, pentru care s-au transferat 7,7 milioane de actiuni, iar pretul a crescut cu peste 5%, de la un minim de 0,097 lei pana la un maxim de 0,105 lei pe actiune. Tendinta ascendenta a fost impartasita si de titlurile celeilalte companii din domeniul petrolier, Petrom Bucuresti. Aprecierea in cazul sau a fost insa mult mai modesta, de doar 0,89%, cotatia de inchidere a zilei pentru titlurile SNP fiind de 0,565 lei. Putem spune ca majoritatea segmentelor pietei au evoluat pozitiv sau mixt in sedinta de joi.