Analistii internationali si-au imbunatatit estimarile privind economia Romaniei, insa perspectivele de dezvoltare ale Cehiei, Slovaciei si Poloniei continua sa fie peste nivelul tarii noastre, potrivit unui studiu intocmit de Erste Bank si institutul german ZEW

Analistii internationali, optimisti in legatura cu economia Romaniei Astfel, diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost, in cazul Romaniei, de 32,6 puncte, comparativ cu 31,1 puncte in raportul din luna mai.

Indicatorul privind sentimentul general asupra cresterii regionale a scazut cu 7,7 puncte si se situeaza actualmente la un nivel de 10,6 puncte. Majoritatea expertilor nu preconizeaza modificari economice importante in urmatoarele sase luni, la nivelul regiunii.

In cazul tarii noastre, 46,1% dintre analistii chestionati considera ca situatia economica din Romania este buna, 40,4% acceptabila si 13,5% nesatisfacatoare.

Spre comparatie, diferenta dintre parerile optimiste si cele pesimiste a fost in cazul Slovaciei, punctajul fiind de 71,4 puncte, pentru Polonia diferenta fiind de 65,5 puncte, iar pentru Cehia de 64,8 puncte.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.