Business 9 Iulie 2007 23:19
Costurile cu administrarea blocurilor noi depasesc 100 de euro pe luna pentru un apartament de 100 mp.

Multe din apartamentele noi nu se pot cumpara fara semnarea prealabila a contractului de management.

Din banii proprietarilor se platesc: managerul, paznicii, ingrijitorii, casierul, gradinarul, curatarea piscinei.

Pozele blocurilor noi ii fac sa viseze frumos pe cei care locuiesc in apartamentele lui Ceausescu, confruntandu-se cu fel de fel de probleme - deficiente structurale ale cladirilor, instalatii vechi, pierderi energetice si de apa, vecini nesuferiti, certuri cu asociatia de proprietari, manele pana-n miezul noptii s.a. Blocurile noi sunt vazute ca o sansa de a scapa de iad. Faptul ca linistea si confortul din noile complexuri rezidentiale costa, lunar, peste 100 de euro nu prea se cunoaste. In plus, locatarul din blocul nou nu scapa nici de administrator, nici de asociatia vecinilor.

Managerul, livrat o data cu locuinta

"In marea majoritate a ansamblurilor de blocuri noi dezvoltatorul le ofera cumparatorilor servicii de administrare si management pentru spatiile comune. Aceste servicii sunt oferite de regula pentru o perioada de 1-3 ani, dupa care asociatiile de proprietari pot decide daca renunta sau nu la aceste servicii", a declarat Octav Mihailescu, director asociat la CB Richard Ellis. El a spus ca, la achizitia apartamentelor, clientilor li se aduce la cunostinta contractul de management, care trebuie parafat o data cu semnarea antecontractului de vanzare-cumparare. "In cazul majoritatii proiectelor, semnarea contractului de management este o conditie fara de care nu se poate achizitiona un apartament.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.