La o distanta de cateva ore, doua mari preluari au fost confirmate ieri pe piata financiara locala: cel mai mare jucator din zona asigurarilor din Austria, Uniqa, a anuntat preluarea controlului celei de-a saptea companii de pe piata romaneasca de asigurari, Astra, in timp ce grupul bulgar de firme Evrohold a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei de asigurari Asitrans Bucuresti si al societatii Asitrans Leasing

Doua mutari strategice pe piata financiara romaneasca Grupul austriac Uniqa a cumparat 23% din actiunile firmei romanesti de asigurari Astra de la fostul actionar majoritar, Nova Trade, majorandu-si participatia la 50% plus o actiune.

Tranzactia este conditionata de obtinerea aprobarii autoritatilor romane de reglementare. Valoarea tranzactiei este estimata la peste 10 milioane de euro.

Uniqa va face o oferta obligatorie micilor actionari ai companiei listate la Rasdaq Astra, in conformitate cu cerintele legale.

La mijlocul anului 2005, Grupul Uniqa a achizitionat 27% din actiunile companiei Astra, in urma unei tranzactii pe piata de capital. Din vara anului 2006, imaginea companiei de asigurari s-a schimbat, prin alaturarea siglei Astra de cea a Uniqa. Lansarea noului logo a fost pasul premergator extinderii participarii Uniqa in actionariatul Astra.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.