Unele banci accepta sa puna ipoteca asupra bunului care urmeaza a fi construit, altele nu.

Solicitantii de credite au posibilitatea sa aduca in garantie casele rudelor si prietenilor.

Relaxarea creditelor creste capacitatea de cumparare a apartamentelor noi.

Bancile au inceput sa acorde credite si pentru imobilele situate in ansambluri rezidentiale noi. Beneficiari sunt romanii cu venituri mari, care isi permit plata unor rate de pana la 1.500 de euro pe luna. Daca unele banci accepta sa puna ipoteca de gradul I pe apartamente care nu exista fizic in momentul contractarii creditelor, alte banci prefera garantii mai sigure, precum ipotecarea altor bunuri imobile aflate in proprietatea imprumutatului sau a rudelor/prietenilor acestuia.

Gaj pe casa noua

BCR si BRD accepta sa puna ipoteca de rangul I pe locuintele aflate in constructie. "BRD finanteaza cumpararea de apartamente in noile complexuri rezidentiale, chiar si in conditiile in care imobilele respective nu exista la momentul contractarii creditelor. Acest lucru este posibil prin intermediul creditelor ipotecare, care sunt garantate cu ipoteca asupra bunului care urmeaza a fi construit", a declarat Traian Traicu, purtatorul de cuvant al BRD. Conditiile de eligibilitate pentru un astfel de credit vor fi aceleasi ca in cazul oricarui alt fel de credit imobiliar, a mai aratat Traicu.

La randul sau, Dorin Cojocaru, directorul Directiei Credite Retail din BCR, a declarat ca se poate ipoteca ori casa aflata in constructie ori un alt bun al imprumutatului. "Noile conditii de creditare cresc capacitatea de cumparare a clientilor cu 30%, ceea ce va antrena si o crestere a cererii pe piata imobilelor noi. Aceste credite sunt destinate in special familiilor care castiga lunar peste 5.000 lei noi net, venit care trebuie dovedit prin documente", a aratat Cojocaru.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.