Spaniolii, noile 'staruri' de pe piata imobiliara romaneasca Grupul spaniol Detea cu activitati in domeniul imobiliar, agricultura, energie si constructii, a anuntat ca investitiile imobiliare din mai multe orase ale Romaniei vor ajunge la 680 milioane de euro atat in realizarea de centre comerciale, pe segmentul rezidential, cat si pe cel de birouri.

Grupul Detea si-a stabilit in total proiecte pe o suprafata construita de circa 450.000 de metri patrati, au aununtat reprezentantii companiei luni in cadrul unui seminar pe teme imobiliare, anunta NewsIn. Pentru dezvoltarea de ansambluri rezidentiale, grupul spaniol si-a propus investitii care ajung la 480 de milioane euro, iar pe segmentul de birouri, Detea a prevazut investitii in valoare totala de 84 milioane de euro, in constructia a 33.500 de metri patrati de spatii.

Spaniolii au decis sa investeasca 116 milioane euro pentru constructia a centre comerciale in Alexandria, Ramnicu Valcea, Busteni, Constanta, Ploiesti, Giurgiu, Fetesti si Bucuresti. Dezvoltatorii vor realiza magazine cu dimensiuni pana la 15.000 de metri patrati, iar suprafata totala construita a acestor proiecte va ajunge la 68.000 de metri patrati.

Grupul Detea are investitii si in Spania, Portugalia, Ucraina, Mexic, Chile, Polonia si Argentina, iar activele grupului sunt estimate la peste un miliard de euro.