Sedinta bursiera de ieri a adus scaderi importante pentru majoritatea companiilor listate. Toti cei patru indici ai bursei au avut scaderi semnificative, doi dintre ei depreciindu-se chiar cu mai mult de 1,2%. Cel mai mult a scazut indicele BET-FI (-1,72%), in vreme ce evolutia cea mai putin negativa a fost a BET (-0,65%). Lichiditatea a fost extrem de modesta, mai scazuta decat cea din ziua anterioara, nedepasind 12,4 milioane de euro in total, din care 8,4 milioane euro pe piata principala si 4 milioane euro pe piata Rasdaq.

Cele mai active companii au fost, ca de obicei, SIF-urile, insa de data aceasta in topul celor mai tranzactionate companii s-a strecurat, pe pozitia a 4-a, Flamingo International. Aceasta a inregistrat o valoare a tranzactiilor de 2,5 milioane de actiuni, pretul de inchidere ramanand similar celui din ziua anterioara. Flamingo International are o capitalizare bursiera de 296,8 milioane lei, iar printre actionarii semnificativi se numara patru investitori institutionali straini (QVT Fund LP, Hansa Ida Europa Fond, Gustavus Capital Asset Management si Bank Austria Creditanstalt AG). Cel mai important actionar
este insa domnul Cinca Dragos Daniel, care detine un pachet de aproximativ 30% din capitalul social al emitentului, un alt actionar semnificativ fiind Flanco Holding Ltd.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.