Analistii UniCredit se asteapta ca leul sa se deprecieze treptat in perioada urmatoare, astfel incat de la cotatia actuala de 3,26 lei/euro, moneda europeana sa ajunga fie cotata la 3,37 lei pana la sfarsitul anului, se arata in studiul bancii publicat pe pagina sa de internet.

Astfel, leul ar putea sa se deprecieze fata de moneda europeana, de la 3,26 lei/euro, cat e in prezent, la 3,35 lei/euro pana la sfarsitul lunii septembrie, pentru ca pana la finalul anului sa ajunga la 3,37 lei/euro. Analistii UniCredit se asteapta ca leul sa isi gaseasca ulterior o oarecare stabilitate in jurul acestui nivel si anticipeaza ca euro va fi cotat pana in martie 2008 la 3,37 lei.

In prezent, leul este cotat pe piata valutara romaneasca in apropiere de 3,26 unitati/euro, iar o cotatie de 3,37 lei/euro nu a mai fost atinsa de aproape trei luni, adica din 15 martie 2007, cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat pentru ultima data un curs oficial de peste 3,70 lei/euro (3,7022 lei/euro).

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea sa scada rata anual a dobanzii de politica monetara de la 7,25% la 7,00% la sedinta consiliului de administratie al bancii din 25 iunie, se arata in studiul UniCredit


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.