Bucurestiul este singura localitate cu nici un hectar de teren liber pentru constructia de locuinte pentru tineri, in vreme ce la nivelul tarii au fost identificate aproximativ 1.200 de hectare, potrivit ministrului dezvoltarii lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely.
Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) a identificat in ultimele doua luni, aproximativ 1.200 de hectare de teren in toata tara pe care pot fi construite 450.000 de apartamente in blocuri. Pe aceste terenuri vor fi construite locuinte in sistemul ANL, dar este posibil si realizarea de parteneriate publice private. Banii vor veni din mai multe surse atat de la bugetul de stat cat si din credite pe care Ministerul Dezvoltarii le va contracta.

"Bucurestiul ete singurul oras din tara in care nu am reusit sa identificam nici macar un hectar de teren liber pentru constructia de locuinte. In zilele urmatoare ma voi intalni cu primarii de sctor si cu primarul capitalei opentru a vedea care este situatia terenurilor libere din Bucuresti. Stiu ca exista probleme legate de revendicari si cu punerea in posesie a terenurilor, dar trebuie sa gasim o solutie pentru a ridica blocuri si in Capitala", a declarat Borbely citat de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.