Diviziile auto specializate si bancile comerciale se intrec in oferirea de credite pentru cei care vor o masina noua.
Diferentele dintre valoarea ratei lunare platite la o banca si cea provenita de la un credit auto de la o divizie specializata a importatorului de masini sint de aproximativ 10-20 de euro in favoarea institutiilor bancare, in cazul unui credit de 18.000 de euro, de exemplu. In prezent, pentru un credit de aceasta valoare accesat pe o perioada de 60 de luni rata lunara finala, care include dobinzile, TVA si comisioanele aferente, variaza de la 300 la 350 de euro, indiferent de unde se contracteaza creditul. Valoarea avansului variaza si ea de la 10 la 20%.

In cazul RCI (Renault Credit International), pentru un credit de pina in 14.000 de euro avansul poate fi zero. Pentru creditele care depasesc aceasta suma avansul este de minimum 10%. RCI este divizia de finantare a grupului Renault, prin care pot fi achizitionate autoturisme ale marcilor Renault, Nissan si Dacia. De exemplu, pentru un credit de 18.000 de euro pe cinci ani, cu avans de 3.000 de euro, valoarea ratei lunare in cazul RCI ajunge la 320 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.