Actiunile Reuters s-au apreciat, la inceputul sedintei bursiere de ieri, pe fondul unor speculatii aparute pe piata, potrivit carora grupul canadian Thomson sau News Corp, controlat de omul de afaceri Rupert Murdoch, ar putea depune o oferta de preluare a companiei britanice, scrie presa internationala.

"Consiliul de conducere confirma ca a primit o propunere preliminara", a anuntat Reuters, intr-un comunicat. Reuters a precizat ca lansarea unei oferte de achizitie sau obtinerea aprobarilor necesare, inclusiv a celor stabilite de regulamentul intern al companiei, nu este certa. Actiunile grupului erau cotate la 611,5 pence, la 09:00 GMT, in crestere cu 24,3%, fata de valoarea de la inchiderea sedintei bursiere, evaluind compania la circa 7,7 miliarde de lire (15,3 miliarde de dolari).

Titlurile au atins, in timpul tranzactiilor de ieri, maximul ultimilor cinci ani, de 617,75 pence. Potrivit statutului Reuters, un actionar al companiei nu poate detine peste 15% din capital, iar ofertele ostile de preluare pot fi blocate de Reuters Founder Share, care detine "actiunea de aur". Cu toate acestea, achizitia grupului este posibila, in cazul in care oferta este recomandata de conducere.

Murdoch a "atacat" si Dow Jones

News Corp a mai lansat, la mijlocul acestei saptamini, o oferta de achizitie in valoare de cinci miliarde de dolari pentru Dow Jones, respinsa de principalul actional al grupului de presa. In cazul in care tranzactia ar fi fost finalizata, Murdoch ar fi preluat controlul asupra brandului Wall Street Journal inainte de lansarea unui nou post de televiziune de afaceri apartinind News Corp, eveniment programat pentru ultimul trimestru al acestui an. De asemenea, preluarea Dow Jones i-ar fi asigurat lui Murdoch o pozitie foarte importanta pe segmentul international de stiri din domeniul financiar. Oricum, insa, publicarea informatiilor privind oferta News Corp a determinat cresterea cotatiei actiunilor Dow Jones cu 54,7% si a influentat pozitiv si titlurile altor edituri si agentii de presa.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.