Guvernul va scoate la vanzare 95% din actiunile Automobile Craiova Potrivit unui cmunicat al guvernului, Memorandumul prevede ca AVAS si SIF Oltenia vor incheia un acord prin care vor fi stabilite conditiile in care SIF Oltenia mandateaza AVAS sa ofere, sa negocieze si sa incheie contractul de vanzare-cumparare de actiuni si pentru pachetul de actiuni pe care il detine SIF Oltenia la Automobile Craiova, informeaza NewsIn.

Un acord de acelasi tip va fi incheiat de AVAS cu toti ceilalti actionari minoritari care isi vor exprima intentia de vanzare. Acestia urmeaza sa depuna, in termen de 30 de zile, un document prin care sa isi exprime intentia de vanzare.

Vanzarea pachetelor de actiuni se va face prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in doua etape, cu oferta initiala cu conditii unice pentru toti ofertantii, dupa care urmeaza oferta finala imbunatatita. O conditie pentru investitori ca sa poata participa la negociere este sa inregistreze o cifra de afaceri de minim 10 miliarde de euro si o productie de cel putin un milion de autoturisme pe an.

Dupa depunerea ofertelor finale, imbunatatite si irevocabile, Comisia de privatizare va stabili oferta care intruneste cel mai mare numar de puncte, prin aplicarea grilei de punctaj din Memorandumul privind strategia de privatizare propusa pentru SC Automobile Craiova, respectiv numarul de automobile produse anual, gradul de integrare al productiei.