Portalurile online de aplicatii pentru credite sunt foarte dezvoltate in SUA si Europa, demonstrand a fi canale alternative de succes pentru societatile financiare. In SUA, 5% din creditele ipotecare au fost acordate prin portalurile online in 2005 si previziunile sunt de crestere a acestui procent in 2007.

Ca urmare a cresterii competitiei pe piata creditelor pentru persoane fizice, bancile cauta sa se diferentieze si sa creasca cota de piata prin apelarea la noi canale alternative de vanzare.
Portalurile financiare Finzoom ofera consumatorilor avantajul de a compara toate ofertele de creditare, fara a se deplasa la sediul bancilor, in toate cele trei piete pe care opereaza - Romania, Bulgaria si Turcia.

In Romania, www.finzoom.ro compara peste 700 oferte de credite (credite pentru nevoi personale, credite pentru locuinta, credite/leasing auto) si carduri de credit, de la toate societatile de credit (banci si societati financiare nebancare). Portalul Finzoom este structurat in functie de nevoile consumatorilor:

1. Consumatorul introduce suma pe care doreste sa o imprumute si perioada;

2. Finzoom sorteaza obiectiv toate creditele dupa DAE;

3. Consumatorul decide care credit este mai avantajos, dupa ce compara creditele dupa toate detaliile (peste 40 parametri pentru fiecare oferta) si studiaza scadentarul;

4. Consumatorul aplica online gratuit pentru oferta aleasa (ofertele alese);

5. Banca (bancile) contacteaza consumatorul si ii acorda creditul.

Scopul Finzoom este de a ajuta consumatorii sa obtina cel mai bun credit, fara stres, economisind timp si bani, comparand toate ofertele de credit din piata din punct de vedere cantitativ (pret, costuri), dar si calitativ - consumatorii pot aplica pentru mai multe banci in acelasi timp si pot compara serviciile bancilor (raspuns prompt si profesional, eficienta, flexibilitate).

In acest moment, www.finzoom.ro ofera gratuit consumatorilor aplicatii online pentru 11 societati financiare: BCR, Raiffeisen Bank, HVB Tiriac, UniCredit, Piraeus Bank, Alpha Bank, Bancpost, ABN AMRO Bank, Credit Europe Bank, Banca Romaneasca, Domenia Credit. Toate serviciile oferite de Finzoom consumatorilor sunt 100% gratuite, iar veniturile portalului provin din comision primit de la banci.

Prin intermediul portalului www.finzoom.ro au fost trimise catre banci in 6 luni peste 5.300 cereri de credite si carduri (aplicatii online), in valoare totala de 824 milioane RON.

Din volumul total al creditelor solicitate, 88% sunt cereri pentru credite in euro, 10% credite in RON si 2% credite in CHF.

In ceea ce priveste destinatia, cele mai solicitate produse sunt: creditele de consum (67% dintre aplicatii), creditele imobiliare (28%) si, pe locul 3, creditele auto (5%). Cardurile de credit au fost lansate in luna februarie si s-au primit pana acum peste 500 de aplicatii online.

De la lansare, www.finzoom.ro a avut peste 240.000 de utilizatori care au vizitat peste 2,3 milioane pagini de informatii. In medie, rata de aplicare online este de 9%, iar rata de succes (credite aprobate) de 10%. In ceea ce priveste distributia creditelor aprobate: 93% sunt credite de consum, 6% credite imobiliare,1% credite auto.

www.finzoom.ro este singurul portal financiar din Romania care genereaza automat scadentarul pentru fiecare oferta de credit si calculeaza dinamic Dobanda Anuala Efectiva, rezultatele fiind identice cu cele pe care consumatorul le-ar obtine de la simularile ofiterilor bancari. Toate informatiile de pe portal sunt actualizate zilnic, in colaborare cu societatile financiar-bancare.

Finzoom.ro este singurul portal care calculeaza DAE, ofera scadentar si detalii complete si pentru leasing. De asemenea, toate informatiile sunt disponibile si in limba engleza, pentru a putea fi usor accesate de catre strainii care doresc sa investeasca in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.