Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o zi de deprecieri modeste ale cotatiilor actiunilor tranzactionate. Aceasta sedinta a fost una in care pretul actiunilor SIF s-a oprit din cresterile din ultimele sedinte, inchizand ziua cu deprecieri de aproximativ 1%.

"Pentru ca au avut zilele trecute cresteri substantiale, era de asteptat o anumita corectie in piata si, ca atare, actiunile SIF au scazut. Scaderile sunt usoare si firesti. SIF aduc oferte in piata si lichiditati sporite, de aceea o sa se continue trendul crescator, dat fiind faptul ca volumul tranzactionat cu titurile SIF a urcat", a declarat Adrian Simionescu, director Finans Securities.

Valoarea tranzactionata pe bursa a fost de 50,15 milioane de lei, cei trei indici ai pietei evoluand dupa cum urmeaza: BET s-a depreciat cu 0,60%, pana la 8,579.91 puncte, BET-C a scazut la randul sau pana la 5,795.87 (-0,77), iar BET-FI a inregistrat o scadere de 0,81%, pretul depreciindu-se pana la 63,134.16 puncte.

Actiunile cu titlurile SIF s-au oprit din crestere

Cu SIF s-au realizat tranzactii in valoare de aproximativ 35 milioane lei, SIF5 conducand la capitolul lichiditate cu o valoare tranzactionata de 9,09 milioane lei, pretul de inchidere fiind inregistrat la 3,48 lei, cu 0,29 % mai putin fata de valoarea tranzactionata in sedinta anterioara. SIF3 a contat cu o valoare tranzactionata de aproape 8,7 milioane lei, cele 2,3 milioane de actiuni tranzactionate generand o variatie negativa de 0,28% fata de ziua precedenta, pretul de inchidere fiind stabilit la 3,63 lei. SIF2 a stabilit un pret de 3,1 lei/actiune, cu o variatie negativa pe date zilnice de 1,29 % pentru o valoare de 8,15 milioane lei, SIF1 s-a depreciat si el cu 1 %, pana la 2,99 lei/actiune, pret de inchidere, dupa ce, in sedinta de ieri, acesta a fost vedeta bursei.

Rompetrol este cea mai tranzactionata

Titlurile Rompetrol Rafinare Constanta au avut cel mai mare volum de actiuni tranzactionate la bursa, circa 9,17 milioane, in valoare de 949 mii lei, pretul de inchidere fiind de 0,10 lei/ unitate, inchizand cu o depreciere de 1,92%.
Petrom a inchis sedinta de astazi cu o scadere de 0,9% fata de sedinta anterioara, tranzactionand un volum de 2,9 milioane actiuni, la un pret de 1,6 milioane lei.

"Cele doua companii, Rompetrol si Petrom, activeaza intr-un sector benefic pentru investitori. Actiunile lor nu vor avea un ritm normal, asa cum nu l-au avut nici pana acum. Ele vor merge cu piata, dar intr-un ritm mai usor", a mai spus Simionescu.

Titlurile Bancii Transilvania nu au avut o evolutie diferita fata de restul pietei, deprecierea a fost de 0,93 % pe un volum tranzactionat de 2,8 milioane actiuni. Pretul de inchidere a fost stabilit la 1,08 lei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.