Analistii spun ca acest fapt va genera o crestere a ofertei de locuinte noi, dar si ieftinirea apartamentelor vechi

Piata imobiliara din tara noastra va inregistra modificari semnificative in urmatorii doi ani. Asta pentru ca, odata cu aparitia marilor proiecte imobiliare, noua oferta va pune presiune pe scaderea preturilor locuintelor vechi.

Preturile apartamentelor au crescut, in ultimii ani, pe fondul unei cereri tot mai mari din partea populatiei, cerere care nu si-a gasit contrapartida in oferta de noi locuinte. Totusi, situatia s-ar putea inversa odata cu aparitia in piata imobiliara romaneasca a unor proiecte de mari dimensiuni pentru dezvoltarea sectorului rezidential.

Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), a declarat pentru Adevarul ca proiectele imobiliare din prezent au doua hibe. "in primul rand, sunt investitii de mica si media amploare, mergand de la cateva milioane de euro si pana la cateva zeci de milioane de euro. Iar in al doilea rand, majoritatea dezvoltatorilor de proiecte din domeniul rezidential lucreaza cu banii clientilor", explica Radu Zilisteanu.

Mai mult, numai 30%-35% din proiectele anuntate ajung sa fie materializate. Restul intampina diferite dificultati, pornind de la istoricul dezvoltatorului imobiliar care, in numeroase cazuri, este nou in acest sector, si pana la aparitia unor blocaje in schema de finantare a proiectului. Totusi, purtatorul de cuvant al ARAI sustine ca, din a doua parte a acestui an, vom vedea anunturi de proiecte a caror valoare se va ridica la sute de milioane de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.