Raiffeisen Bank Romania se mentine pe podiumul bancar autohton, subsidiara grupului austriac majorandu-si activele si profitul dupa implementarea planului de reorganizare

Raiffeisen se mentine pe podiumul bancar autohton Raiffeisen Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 53 milioane de euro, in crestere cu 1,1% comparativ cu anul precedent. Cresterea profitului net a fost afectata de specializarea retelei pe segmentele de corporate si retail, potrivit presedintelui bancii, Steven van Groeningen. In schimb, profitul inainte de impozitare a crescut cu 22% fata de sfarsitul anului 2005, iar activele totale au crescut cu peste un miliard de euro, ajungand la 4,1 miliarde euro, in aceeasi perioada. Raiffeisen Bank a inregistrat la sfarsitul anului 2006 un profit inainte de impozitare de 61,1 milioane de euro.

"Rezultatele financiare inregistrate de Raiffeisen Bank la sfarsitul anului 2006 sunt foarte bune si ma refer aici mai ales la cele din a doua parte a anului. Semestrul al doilea ne-a confirmat ca ceea ce am urmarit prin schimbarile pe care le-am implementat la inceputul anului, si anume o specializare a retelei pe segmentele de corporate si de retail, are un impact pozitiv si imediat asupra rezultatelor bancii. Am avut si o evolutie excelenta a activelor, tinand cont de faptul ca 2006 a fost anul in care foarte multe credite de consum au ajuns la scadenta", a declarat Steven van Groningen, presedinte&CEO Raiffeisen Bank.

Valoarea creditelor acordate clientilor a ajuns la aproape 2.,02 miliarde de euro, in crestere cu 42% fata de sfarsitul anului 2005. In acelasi timp, depozitele clientilor au crescut cu 38%, la aproape trei miliarde de euro. Raportul cost/venituri s-a imbunatatit de la 76,7% in 2005, la 68% la sfarsitul anului 2006.

"Am reusit nu numai inlocuirea acestui portofoliu de credite pe termen scurt, dar si cresterea semnificativa a ponderii creditelor pe termen mediu si lung. Aceasta orientare este in deplina concordanta cu strategia noastra de a fi parteneri cu clientii nostri", a mai spus Steven van Groningen.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.