Comisia Europeana atrage atentia asupra riscurilor existente in pietele de capital din Europa Centrala si de Est. in cazul in care bursele internationale vor suferi corectii mai ample decat cele din prima parte a acestei luni, cursul de schimb al monedei nationale ar putea suferi ample corectii, iar cotatiile actiunilor s-ar putea deprecia semnificativ.
Dupa ce pietele de capital internationale au pierdut pe parcursul a numai zece zile, in perioada 27 februarie - 5 martie, aproape 3.300 miliarde de dolari (peste 2.500 miliarde de euro), ca urmare a caderii burselor din China si incertitudinilor privind economia Statelor Unite, un nou episod de corectii la nivel international va influenta bursele emergente. Iar efectele ar putea fi chiar mai mari decat cele inregistrate anterior.

Un proiect de raport al Comisiei Europene, ce va fi discutat, la inceputul acestei saptamani, de ministrii de finante din zona euro si citat de Bloomberg subliniaza faptul ca devoltarea economica din regiunea Europei Centrale si de Est ar putea incetini, iar monedele locale s-ar putea deprecia daca autoritatile locale nu se pregatesc pentru posibilele efecte ale unor noi caderi pe bursele internationale


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.