Guvernul va anula sistemul de reesalonare la plata a datoriilor acumulate de agentii economici la bugetul de stat, pentru ca procedurile aplicate pina in prezent nu au avut efectele pozitive scontate asupra nivelului de colectare a veniturilor bugetare, a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

"Ne pregatim sa anulam aceasta practica nenorocita a reesalonarilor deoarece s-a dovedit ca sistemul a fost unul pagubos. Am constatat nu o data ca foarte multe intreprinderi, care au apelat la acest sistem si au ramas neviabile, au adoptat un comportament incorect si si-au finantat dezvoltarea pe banii bugetului. Au considerat ca cea mai ieftina banca este bugetul, pe care au inceput sa il foloseasca precum o sursa proprie de finantare. Nu avem chef sa mai toleram asemenea practici", a spus premierul.

Executivul va reevalua si sistemul de acordare a scutirilor la plata obligatiilor bugetare, urmind ca astfel de facilitati sa fie aprobate numai cu avizul Consiliului Concurentei. Ministerul Finantelor va modifica, in acest sens, Legea falimentului si alte acte normative specifice. Facilitatile acordate pina in prezent vor fi mentinute, cu conditia ca firmele beneficiare sa respecte calendarul de plata a obligatiilor. Tariceanu a aratat ca practica intreprinderilor de stat de a nu-si achita obligatiile bugetare s-a extins, in ultimii ani, si la nivelul sectorului privat, fiind adoptata in special de "clientii politici ai puterii".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.