Insa, a vorbi despre criza inseamna a te pregati pentru o mie si una de nopti de carti, de povesti ale specialistilor, de strategii de comunicare. Cand vorbim de situatii de risc si cand vorbim de situatii de criza? Ce diferenta exista intre criza de imagine, criza organizationala sau criza mediatica? Sau ce inseamna criza de sistem ? Cum se previne o situatie de criza, cum se gestioneaza si cum se actioneaza "post-mortem" ?

PRIME Romania rezerva acestui subiect nu chiar o mie si una de nopti, insa se dedica total lui timp de trei zile. Intre 22 si 24 martie are loc cea de-a patra editie a Congresului National al Studentilor la Comunicare - "Cursa contra timp. Comunicarea de criza". Jurnalisti, politicieni, specialisti in relatii publice, proaspat absolventi si studenti din toata tara vor dezbate pe aceasta tema, vor exemplifica, vor pune intrebari si vor compara situatia Romaniei cu alte spatii culturale.

Primele doua zile ale congresului se vor desfasura la Muzeul National de Arta al Romaniei, partener constant al congresului, si vor include sectiuni precum criza organizationala, criza politica, criza mass-media. Perspectiva va atinge atat aspectul teoretic prin profesorii invitati, cat si pe cel practic prin studii de caz prezentate de reprezentanti ai agentiilor sau ai departamentelor de relatii publice.

Cea de-a treia zi este dedicata in exclusivitate workshopurilor. Pe 24 martie, la Facultatea de Litere, partener de traditie al PRIME Romania, peste 200 de studenti vor analiza impreuna cu specialisti campanii de comunicare reusite sau mai putin reusite si vor invata cum sa conceapa, la randul lor, o strategie reusita.