Potrivit companiei imobiliare CBRE, extinderile de spatii si relocarile companiilor mici si medii vor constitui principala sursa a cererii de birouri in 2007, iar interesul companiilor straine nou intrate pe piata va sustine cererea pentru spatii sub 500 metri patrati (mp).

"Chiriile pentru birourile de clasa A vor creste usor in urmatoarele sase luni ca urmare a ofertei limitate de birouri de calitate, amplasate in zone ultracentrale" potrivit nalizei publicate de CBRE. Costurile de intretinere vor fluctua catre limita superioara a intervalului, respectiv 3 - 3,50 euro metri patrati pe luna, pe fondul cresterii taxelor si tarifelor la utilitati, se mai arata in raportul companiei imobiliare.

Daca toate proiectele de birouri propuse vor fi finalizate pana la sfarsitul lui 2007, stocul total de birouri va creste pana la 1,5 milioane mp, precizeaza analistii CBRE.

In cursul acestui an sunt propusi spre livrare 350.000 mp din care aproximativ 34% sunt deja preinchiriati. Din stocul total programat pentru acest an, aproximativ 64% sunt reprezentati de birouri de clasa A. Zona de nord a Bucurestiului se va mentine cea mai activa, deoarece 55% dintre proiectele anuntate sunt situate in aceasta parte a orasului.