Indicele BET – FI a recuperat 1,11%, dupa pierderea de peste doua puncte procentuale din saptamana precedenta

Dupa ce, cu o saptamana in urma, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) s-au depreciat, in medie, cu 2,39%, indicele BET - FI a reusit sa recupereze peste un punct procentual in ultima saptamana bursiera. De altfel, toti indicii bursieri au incheiat pe verde in intervalul analizat. Cele mai lichide actiuni listate au castigat 1,06%, iar indicele BET - Compozit a marcat patru sedinte de maxime istorice.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 247 milioane de lei, mentinandu-se in apropierea rulajului obtinut cu o saptamana in urma (255 milioane de lei).

SIF-urile au cumulat aproape 65% din rulajul bursier

Cu actiunile SIF au fost perfectate schimburi de aproximativ 157 milioane de lei, reprezentand aproape 65% din rulajul bursier. Pe prima pozitie in topul lichiditatii s-a clasat SIF Moldova (SIF 2), cu aproape 46 milioane de lei. Daca in prima parte a perioadei analizate cotatiile SIF-urilor au fost afectate de corectii, ca urmare a propunerii SIF 2 de a acorda dividende, posibilitatea ca SIF Transilvania (SIF 3) sa distribuie actiuni gratuite a readus optimismul in piata. Astfel, in afara de actiunile SIF 2, care au suferit o depreciere saptamanala de 0,64%, si de cele ale SIF Oltenia (SIF 5), care au inchis la acelasi curs, celelalte trei titluri SIF s-au scumpit pana la finalul saptamanii. Cea mai mare crestere, cu 3,21%, a fost inregistrata de actiunile SIF 3. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 3,2200 lei/actiune. Cotatia titlurilor SIF Muntenia (SIF 4) a urcat cu 2,65%, pana la pretul de 1,9400 lei/actiune, iar titlurile SIF Banat-Crisana (SIF 1) s-au scumpit cu 0,60%, pana la 3,3500 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.