Preturile energiei electrice si gazelor naturale nu vor creste in acest an cu mai mult de 1-2 procente peste rata inflatiei, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian.

"Noi dorim ca, in 2007, populatia sa sufere cat mai putin din cauza cresterii preturilor la utilitatile publice. Cresterea preturilor la energie electrica si gaze naturale va fi de cel mult 1-2 procente fata de rata inflatiei", a spus Vosganian, citat de NewsIn. Acesta a mai aratat ca pretul gazelor naturale nu ar trebui sa creasca in acest an cu mai mult de 7-8% si prin interventia ministerului, majorarea de pret nu ar trebui sa fie mai mare de 5-6%.

Vosganian a adaugat ca nu este de acord cu introducerea unei taxe pe kilometrul de retea de distributie gaze naturale pentru ca aceasta ar duce la scumpirea gazelor. "Atata vreme cat voi fi ministru, nu voi baga taxe care sa creasca preturile la gaze sau la energie", a punctat oficialul Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Potrivit acestuia, Ministerul Administratiei a solicitat MEC ca incasarile din redeventele platite de distribuitorii de gaze sa fie transferate de la bugetul de stat la bugetele autoritatilor locale. Vosganian a subliniat ca va discuta aceasta propunere cu ministrul finantelor publice.

Secretarul de stat pentru autoritati locale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Mircea Nicu Teoader, declara, la finele lunii ianuarie, ca taxa pe kilometrul de retea de distributie gaze naturale ar putea intra in vigoare la 1 iulie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.