Domeniul alimentatiei a fost dintotdeauna, in Romania, un sector ce a prezentat interes pentru investitori. Fast-food-urile, spre exemplu, urmeaza si in acest an un trend puternic ascendent, multe dintre acestea urmarind extinderea in tara noastra exclusiv in sistem de franciza.

Conditiile pentru a deveni francizat al unei afaceri de tip fast-food difera de la caz la caz. Daca unii percep o taxa de franciza de 3.000 de euro, altii solicita pana la cateva zeci de mii de euro, in acelasi scop. Si in ceea ce privesc taxele ulterioare exista diferente. Daca in unele cazuri redeventele sunt 0, in altele pot ajunge pana la 7% din cifra de afaceri. O alta conditie in acest tip de afacere in franciza o constituie spatiul. Acesta trebuie sa indeplineasca anumite criterii, legate de suprafata si amplasare.

Sheriff’s vrea sa deschida trei noi locatii

Din 1995, de cand a inaugurat primul fast-food complet din Romania, Sheriff’s a deschis doua locatii si urmeaza sa deschida alte trei. "Restaurantul fast-food Sheriff’s isi propune ca prin sistemul de franciza implementat sa devina un jucator important in segmentul fast-food din Romania ce lucreaza in sistem de franciza", potrivit ThinkBig Franchise Consultants. In vederea extinderii, se urmaresc orasele cu peste 200.000 de locuitori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.