Tot mai multi romani pleaca in strainatate pentru a analiza oportunitatea deschiderii unui business in tarile din UE

Integrarea in UE a adus o crestere spectaculoasa a numarului de romani care pleaca in strainatate si, odata cu aceasta, majorarea incasarilor firmelor care realizeaza transport de persoane. O mare parte din acestea au inregistrat cresteri intre 60-150% in prima luna a anului curent in comparatie cu ianuarie 2006, ceea ce reprezinta o evolutie unica in acest sector de business in ultimii ani.

O mare parte a celor iesiti din tara merg in strainatate in scop turistic si altii la munca, insa o pondere semnificativa o au si intreprinzatorii care merg sa tatoneze alte piete in vederea deschiderii unui business acolo.

"Numarul de pasageri Blue Air a crescut cu 148% la inceputul anului 2007, fata de 2006", a declarat, pentru Adevarul, Raluca Pauna, asistent de marketing al companiei aeriene low-cost Blue Air. Potrivit acesteia, compania va introduce curse suplimentare pe destinatii precum Franta (sapte curse in loc de patru din martie) si Spania (inca trei-patru curse), pentru a putea acoperi cererea enorma.

"Inceputul anului este perioada in care romanii care lucreaza in strainatate se intorc la munca. Dar in 2007, datorita aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, se remarca o crestere substantiala fata de anii precedenti", explica Pauna. Ea spune ca posibilitatea de a iesi din tara doar cu buletinul usureaza decizia romanilor de a calatori. Compania Blue Air, una dintre cele mai cunoscute din Romania pe piata low-cost, este controlata de omul de afaceri Gheorghe Racaru, fostul presedinte al Tarom. Cifra de afaceri a firmei a crescut cu 163% in ianuarie fata de perioada similiara a anului 2006. Raluca Pauna este de parere ca trendul deosebit de pozitiv se va mentine pe tot parcursul anului 2007.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.