Potrivit sefului AVAS, Teodor Atanasiu, foarte multe companii si-au exprimat deja interesul pentru cei trei producatori de energie

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va continua privatizarea celor trei complexuri energetice - Turceni, Rovinari si Craiova -, conform strategiilor intocmite de Ministerul Economiei si Comertului, a declarat, pentru Adevarul, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Cele trei complexuri energetice vor trece de la Ministerul Economiei si Comertului (MEC) la AVAS in jurul datei de 1 mai, adica in termen de 30 de zile dupa finalizarea programului de iarna, la 31 martie, afirma Atanasiu. Potrivit acestuia, interesul potentialilor investitori pentru cei trei producatori de energie este foarte ridicat. "Toate companiile care se afla azi in Romania pe piata energiei plus altele care nu au ajuns inca, dar au participat la procese de privatizare - italiene, germane, franceze - s-au aratat interesate de privatizarea complexurilor energetice. E un interes foarte mare, cu siguranta vom obtine mai multi bani", a spus Atanasiu. El a adaugat ca, daca nu se va intampla nimic "spectaculos" pe piata energiei, va incerca vanzarea acestora in a doua jumatate a anului. "Deocamdata este o piata buna", a completat presedintele AVAS. De altfel, grupul ceh CEZ, ca si italienii de la Enel si-au exprimat in mai multe randuri interesul pentru achizitionarea producatorilor de energie.

Conform strategiei de privatizare intocmite de MEC, statul va vinde 51% din capitalul CE Turceni si 65% din actiunile CE Rovinari. Pentru CE Craiova, strategia nu a fost finalizata de MEC.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.