Creditul neguvernamental a crescut, la sfarsitul lunii decembrie, cu 53,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita majorarii imprumuturilor in lei cu 77,3% , fata de luna decembrie 2005, arata datele publicate, miercuri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Creditul pentru populatie in lei aproape s-a dublat (93,2%), in decembrie, fata de 2005, iar imprumuturile in moneda nationala pentru firme au avansat cu 65,4%. in acelasi timp, creditul neguvernamental in valuta a crescut cu 33,7%, in special pe seama imprumuturilor luate de populatie (71,8%) in perioada sarbatorilor de iarna si, intr-o masura mai mica, a firmelor (18,3%).

Creditele acordate populatiei si firmelor neguvernamentale in luna decembrie au crescut cu 1,5% fata de luna anterioara, creditul in lei avansand cu 1,3%, iar cel in valuta cu 1,7%.

Creditul neguvernamental a atins, in decembrie, nivelul de 93,28 miliarde lei.

"Creditul guvernamental net a inregistrat in luna decembrie un sold creditor de 12,172 miliarde lei (fata de un sold creditor de 20,988 miliarde lei in luna noiembrie 2006), in principal ca urmare a diminuarii disponibilitatilor in Contul General al Trezoreriei Statului", se mai arata in comunicatul BNR.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.