Termoelectrica trebuie sa fie restructurata, neavand suficiente lichiditati pentru a rezista pe o piata concurentiala, potrivit ministrului economiei, Varujan Vosganian

"Termoelectrica are datorii si trebuie sa intre in restructurare. Vom merge fie pe o formula de complex energetic, fie termocentralele vor fi alipite administratiilor locale sau altor producatori", a spus ministrul economiei, citat de NewsIn.

Oficialul MEC a mai precizat ca Romania isi va asigura, incepand din lunile septembrie-octombrie, o productie suplimentara de electricitate prin punerea in functiune a reactorului 2 de la Cernavoda. "Este vital ca reactorul 2 sa inceapa sa produca inainte de inceperea iernii", a spus Vosganian.

El a mai aratat ca pana la sfarsitul acestui an vor incepe constructiile si la reactoarele 3 si 4, fiind ncesara asumarea unei decizii politice in privinta actionariatului majoritar de stat sau majoritar privat al companiei de proiect.

Vosganian mizeaza pe investitii in sectorul energetic de circa un miliard de euro, bani proveniti din listarea companiilor din portofoliul MEC la bursa. El a mai aratat ca prima data vor fi listate Transgaz, Romgaz si Hidroelectrica, urmand ca toate companiile care indeplinesc conditiile legale sa inceapa procedurile de listare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.