Ionut Popescu, ministrul finantelor, si Wolfgang Roth, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), au semnat, ieri, doua contracte de finantare privind sanatatea si dezvoltarea infrastructurii. Cele doua imprumuturi, in valoare cumulata de 78,9 milioane de euro, sunt acordate pe o perioada de 25 ani, cu 5 ani perioada de gratie. Primul contract, de 66,4 milioane de euro, este destinat reabilitarii sectorului sanitar. Banii vor fi folositi pentru reabilitarea si dotarea cu echipamente medicale a maternitatilor si unitatilor de neonatologie, pentru dotarea cu echipamente medicale a departamentelor de urgenta din spitalele judetene, pentru sase spitale de urgenta din Bucuresti si, de asemenea, pentru spitale/sectii de urgenta de pediatrie. Totodata, cu ajutorul acestei finantari, se vor reabilita si dota cu echipamente o serie de centre de sanatate multifunctionale.

Al doilea contract semnat cu BEI are o valoare de 12,5 milioane de euro si este destinat Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii. Wolfgang Roth a declarat ca BEI a facut investitii pana acum numai in sectorul public, iar de acum inainte se va indrepta, cu precadere, spre sectorul privat. La randul sau, Ionut Popescu a subiniat ca BEI reprezinta o "cheie financiara" pentru Romania, adaugand ca Banca "aduce sanatate Romaniei".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.