Plecarile romanilor in strainatate au crescut, in primele 11 luni ale anului trecut, cu 24,2%, fata de perioada similara din 2005, in timp ce sosirile vizitatorilor straini in Romania au crescut cu 2%, in perioada analizata, reiese din datele publicate de Statistica (INS).

O mare parte (94%) dintre vizitatorii straini provin din tari europene, aproape jumatate (46%) dintre strainii care au venit in Romania fiind din Uniunea Europeana. Pe de alta parte, romanii care au plecat in strainatate au preferat intr-o proportie covarsitoare (83%) sa plece cu mijloace de transport rutier.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania au crescut, in noiembrie din 2006, cu 14,5%, comparativ cu luna similara din 2005, iar plecarile vizitatorilor romani in strainatate s-au majorat, in intervalul analizat, cu 25,2%.

Sosirile in unitatile de turism in primele 11 luni ale anului trecut au totalizat 5,8 milioane de persoane, in crestere cu 6,9% fata de perioada corespunzatoare a lui 2005. Majorari semnificative s-au inregistrat la hoteluri pentru tinerete (52%), hanuri (35%), pensiuni turistice rurale (28%), campinguri (22%). Un numar de turisti in scadere s-a inregistrat la casute turistice (41%), bungalouri (37%), spatii de cazare pe nave (11%), pentru perioadele de timp analizate.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.