Bossul Antenei 1, Dan Voiculescu, se afla in tratative avansate cu elvetienii de la Ringier pentru a prelua o parte din actiunile acestora, lucru care nu va insemna nicidecum, insa, retragerea Ringier de pe piata romneasca, asa cum se speculeaza pe la colturi.

In realitate, conform unor surse media, Ringier isi cauta un partener autohton puternic si - cel mai important - posesor al unei televiziuni importante, pentru a-si dezvolta afacerea.

Pe de alta parte, decizia elvetienilor de a-si cauta un asociat roman a fost determinata, in mare masura, si de loviturile grele pe care le-au primit in ultima perioada, prin plecarea, in bloc, a unor colective de angajati catre alte trusturi ori prin atacurile cu dezvaluiri despre afacerile mai putin curate din spatele Ringier facute de mass-media precum "Ziua". Concluzia a fost ca, pentru a rezista pe o piata ca cea romaneasca, ai mare nevoie de experienta unor autohtoni, iar trustul lui Voiculescu pare solutia cea mai potrivita.

De altfel, Voiculescu a si recunoscut, ieri, intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei", ca se afla in negocieri cu Ringier. "Am avut discutii si cu grupul Ringier (n.r. - compania elvetiana care editeaza si "Evenimentul zilei"). Am vorbit direct cu Michael Ringier si nu am voie sa vorbesc, discutiile sint confidentiale.

Am facut o oferta... Pot sa va spun ca grupul media va inchide anul foarte bine. Are vreo 30 de milioane de euro profit curat". Voiculescu a mai precizat ca intilnirea cu Michael Ringier a avut loc la Viena, fara a furniza si alte amanunte: "Exista o regula. Cind negocierile sint in desfasurare, nu se discuta despre ele. Cind se vor incheia, veti primi comunicate despre cine ce a cumparat si cu cit, daca se poate.

Pentru ca sint firme private, Grivco si Ringier nu au nicio o obligatie sa spuna cit au vindut si au cumparat". In final, Voiculescu s-a hazardat sa faca si un pronostic media: "Presa e o marfa speciala, cu reguli speciale. Patriciu si Vintu nu vor avea succes". Oricum, prin aceasta asociere, Ion Cristoiu va deveni colegul lui Cartianu. Grigore Cartianu. Si, mai stii, Cristoiu va prelua `Evenimentul Zilei`.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.